SMAAK

14|02|2012

Foto's

Video

Het uitgangspunt van Smaak is iedere week het lievelingsgerecht van een bekende gast. Na een korte intro waarin de gast(e) laat zien hoe hij of zij het gerecht bereidt, trekken Bruno Wyndaele, Axel Daeseleire en Michiel Hendryckx op pad. Ze gaan op zoek naar het allerbeste basisingrediënt voor het gerecht. Elk hebben ze een eigen idee en overtuiging van waar dat ingrediënt te vinden is.

Het is de start van een zoektocht die leidt van chefs naar winkels, van winkeliers naar producenten en via zijwegen weer terug naar de chefs. Wat is hun geheim? Hoe komt het dat de ene kotelet zoveel beter smaakt dan de andere? Het geheim kan in de locatie zitten, of in de voeding, de afstamming en de bewaring, maar bijna altijd speelt ook de zorg voor het product een rol.

In Smaak komen Bruno, Axel en Michiel alles te weten over het ingrediënt zelf, maar leren ze ook de mensen achter de producten kennen. Mensen met vaak een uitzonderlijke passie voor hun product, die streven naar het hoogst haalbare smaakresultaat.

Aan het eind van de aflevering wordt duidelijk wie gelijk had. Wie heeft het beste ingrediënt gevonden? En wie wint de uitdaging? Bruno, Axel en Michiel komen elk met hun product in de keuken bij sterrenchef Bart Thoelen. Ook hun bekende gast is erbij. Samen proeven ze het resultaat van de zoektocht. Het is uiteindelijk de gast die het eindoordeel over de uitdaging velt en een voorkeur geeft aan de smaak.

Uitgezonden in 2012 op Eén